smör, att steka i och till formen. 600 g kycklingfilé smör, att steka i och till formen salt och peppar 2 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 3 msk ajvar relish 1 tsk oregano 8 körsbärs- eller plommontomater 2 dl riven ost
Koka upp vatten och buljong och lägg i morötter och lök och timjan. 2 Kung Markatta umamibuljong-tärningar. 1 liter vatten. 2 Kung Markatta umamibuljong-tärningar. 1 liter vatten
Och jag måste poängtera att dem var jätte duktiga och gjorde jätte fina piroger. Det ända jag fick göra, var att fixa färsen, ( med deras hjälp) kavla ut, pensla och hålla koll på tiden i ugnen
Tillsätt spiskummin, chilipulver, tomatpuré, vatten, salt, peppar, och koka ihop i 5 minuter. Rör ut majsstärkelsen i 1 msk vatten och rör ner i köttfärssåsen. 1 dl vatten
Tillsätt pressad vitlök, tacosås, vatten, oregano, salt och peppar. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter. Kavla ut varje bit ganska tunt, så att den blir ca 26x26 cm. Dela varje degplatta i 4 bitar, ca 13x13 cm stora. 1 dl vatten
Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
En chiligryta på högrev tar många timmar att koka. Jag hällde i lite extra vätska för att det inte skulle koka torrt i tryckkokaren, men nästa gång behöver jag inte göra det då det var ganska mycket vätska kvar när vi skulle äta
Funkar perfekt att laga till dagen innan och sen bara värma upp den nästa dag eller varför inte laga en stor laddning och sen frysa in så att man har lite färdig gryta i frysen