Fiskrätter

Fiskrätter

  • 37 Recept
Snabbrimmad lax med dillstuvad potatis och fänkålscrudité

Snabbrimmad lax med dillstuvad potatis och fänkålscrudité

Rimmad lax500 g laxfilé, färsk 1 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad salt peppar. Dillstuvad potatis800 g fast potatis, skrubbad 10 g smör 1 msk vetemjöl 2,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 0,5 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad (spara några vippor till servering) salt vitpeppar, nymalen 1 citron, klyftor till servering
Stekt torsk med sötsyrlig dillsås och färskpotatis

Stekt torsk med sötsyrlig dillsås och färskpotatis

600 g torskfilé 2 msk olivolja flingsalt 2-4 msk smör 2 dl grekisk yoghurt 1 tsk ättiksprit 12 % 2 msk flytande honung 0,5 tsk salt 1 knippe dill 0,5 knippe gräslök 2 tsk dijonsenap 600 g färskpotatis 100 g rädisa (gärna med blasten kvar)
Snabbrimmad lax med dillstuvad potatis

Snabbrimmad lax med dillstuvad potatis

Lax600 g laxfilé (mittbitten) 2 msk salt. Dillstuvad potatis600 g potatis, skalad kokt 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 0,5 citron, skalet 1 dl dill, hackad 50 g babyspenat salt
Saffransdoftande fiskgryta

Saffransdoftande fiskgryta

Ingredienser Portioner. 4 8 potatisar 2 morötter 1 fänkål 1 purjolök 3 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 påse saffran (à 1/2 g) 2 msk tomatpuré 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 3 dl torrt vitt vin 2 dl vatten 1 msk konc kycklingfond 1 tsk torkad timjan salt nymalen svartpeppar 300 g skinn- och benfri laxfilé 300 g skinn- och benfri vit fiskfilé (t ex torsk, gös eller sej) 200 g skalade räkor dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan