4 600 g sej 4 portioner ris, gärna basmatiris 1 rött äpple 1 tsk olja 1 msk curry 400 ml kokosmjölk 2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 300 g broccolibuketter salt och peppar 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1/2 purjolök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Stek ytterligare någon minut och rör sedan i ingefäran, röd curry, sambal oelek, kokosmjölkoch vatten (skölj ur förpackningen med lite av vattnet och ha ner i grytan)
RÖD CURRYGRYTAMED TORSK OCHRÄKORTorsk- och räkgrytan med het chili, frisk ingefära, kryddig currypasta och krämig kokosmjölk har allt man kan önska sig efter helgerna
Garnera med sesamfrön, koriander och lime. Gärna med en grönsakssvarv så går det extra snabbt. Blanda slutligen i grönsaker ochräkor precis före servering
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Vi älskar curry i våran familj och vi lagar någon form av currygryta minst en gång per vecka. Tjock, krämig och god med lite sting från den färska ingefäran
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.