Sylt

Sylt

Marmelad på röda vinbär

Marmelad på röda vinbär

Ingredienser Portioner. ca 6 dl 1 l röda vinbär 1/2 dl vatten 1/2 vaniljstång ev 2 msk rom 4 dl strösocker Lägg till i inköpslistan
Kiwimarmelad med kanel och citron

Kiwimarmelad med kanel och citron

Bara kiwi, syltsocker, en liten skvätt vatten. Tillsätt syltsocker. Knappt 0,5 kg syltsocker. 0,5 kg syltsocker
Rabarbermarmelad med vanilj

Rabarbermarmelad med vanilj

1400 gram syltsocker. Tillsätt syltsockret och koka i 2 minuter under omrörning. 500 gram rabarber, rensad och i bitar
Rabarbermarmelad

Rabarbermarmelad

400 gram syltsocker. 0,5 kg rabarber, rensad och i bitar. 0,5 dl citronsaft (valfritt)
Rabarberkompott

Rabarberkompott

300 g rabarber skuren i små bitar. 11 dl strösocker. 1tsk vaniljpasta eller 1 liten vaniljstång. 11-2 tsk potatismjöl kan uteslutasKoka upp rabarber, socker och vanilj i en kastrull
Äppelmarmelad med ingefära

Äppelmarmelad med ingefära

16 dl syltsocker. 150 gram skalad ingefära. 15 gröna äpplen av fast sort, gärna svenska samt ekologiska äpplen
Tomatmarmelad

Tomatmarmelad

Häll upp tomatmarmeladen på rena och steriliserade syltburkar och sätt på lock. 15 dl syltsocker. Rör i syltsocker, rör om och koka på låg värme i ytterligare 15 minuter på medelvärme
Vindruvsmarmelad på gröna druvor

Vindruvsmarmelad på gröna druvor

1500 g Dansukker Syltsocker. 1 kg vindruvor. 14 msk färskpressad citronsaft. 11/2 krm kardemumma, malenSkölj och dela druvorna i bitar