Fläskfilégryta med svamp och äpple 700 g fläskfilé. 1salt och svartpeppar. 1smör. 12 st gula lökar. 1150 g champinjoner. 12 dl vatten. 12 dl vispgrädde www.hemtrevligt.se
Torskrygg i grön currysås med krämig sallad 600 g torskrygg med skinn 2-3 msk smör. Grön currysås1-2 msk grön currypasta 4 dl kokosmjölk 1 kycklingbuljongtärning 1 citrongräs 1 tsk fisksås 0,5-1 limefrukt, pressad saft olja, till stekning www.koket.se
Kanongod kyckling i vin Gör så här. 1. Dela kycklingen i större bitar, om du har en bröstfilé, så tänk kanske tre stora bitar på en filé catrineyngbro
Kyckling Thai med Ingefära (Gai Pad Khing) - John Eriksson - Sveriges största provkök - Kokaihop.sewww.kokaihop.se
Fisk i hollandaise | Recept från Köket.se 700 g fiskfilé 1 förp hollandaisesås 0,5 dl vispgrädde 2 tomater, skållade och skalade paprikapulver 2 msk gräslök, hackad salt Ugn www.koket.se
Smördegsrutor med smörstekta kantareller och Västerbottensost De var poppis må ni tro och nu när jag kan köpa kantareller i vissa matbutiker (halleluja. MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
Gräddig vegansk svampstroganoff med ris 2 gula lökar (stora) 3 klyfta vitlök 600 g svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon) 1 burk kokosgrädde (à 400 ml) 0,5 dl vatten 3 msk tomatpuré 3 msk dijonsenap 3 msk tamarisoja (eller annan soja) 2 msk olivolja, till stekning svartpeppar www.koket.se
Krämig svampgryta med ris 1 knippe färsk lök 1 klyfta vitlök 2 msk smör 400 g blandad svamp (t ex kantareller och skogschampinjoner) 1 dl torrt vitt vin 1 dl vatten 4 dl matlagningsgrädde 0,5 grönsaksbuljongtärning 2 msk dijonsenap 200 g färsk spenat 3 msk syltlök salt peppar www.koket.se
Stora köttbullar i kantarellsås 500 g blandfärs. 10. 5 dl havregryn. 11 dl vatten. 12 msk Brynt Schalottenlökfond. 11 st gul lök. 11 st ägg. 5 dl persilja www.hemtrevligt.se