Fisk

Fisk

Fisk i god sås

Fisk i god sås

Skär fisken i tärningar ( lagom bitar ). Lägg i fisken försiktigt. Servera grönsallad ris, pasta eller potatis till 4-5 hg vit fisk ( torsk. 1 fiskbuljongtärning
Fisk i ugn med dill och tomat

Fisk i ugn med dill och tomat

I förrgår hade vi dill i tsatzikin, igår i fisken och idag har jag gravat lax. Fördela fisken ovanpå. Salta och peppra fisken
Fiskgryta med purjolök

Fiskgryta med purjolök

Skär fisken i bitar eller kuber. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda klart i ett par minuter. 500 g fiskfilé. 1 msk fiskfond. 500 g fiskfilé sej, kolja eller torsk 1 msk smör + 1 msk rapsolja 300 g champinjoner i fjärdedelar 2 dl vatten 1 msk fiskfond konc 1
Inkokt Lax

Inkokt Lax

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 2 st Laxfiléer Lag 1/2 l vatten 1 msk Vitvinsvinäger 1 1/2 tsk salt 6 st Svartpepparkorn 1/2 st Gul lök Remouladsås 1 dl crème fraiche 1/2 dl Vispgrädde 1/2 msk Dill 1/2 msk Persilja 1 1/2 msk gurkmajonnäs salt
Laxfilé med skagensås

Laxfilé med skagensås

Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
Enkel laxpasta

Enkel laxpasta

Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta 1 strimlad gul lök 250 g kallrökt lax i mindre bitar 1 påse babyspenat (à 65 g) 1 förp mjukost räkor och kräftor (à 275 g) 1 1/2 dl mjölk 1/2 kruka dill salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjukost i ask 20 % rabatt Kavli 330 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Laxpasta

Laxpasta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram rökt lax 1 st purjolök 1 st gul lök 2,5 dl crème fraiche 2 dl vispgrädde 1 krm citronpeppar 0,5 tsk citronsaft 1,5 msk dill , fryst 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Köp receptet
Kalasgod spätta i hummersås

Kalasgod spätta i hummersås

Vänd fiskrulladerna först i ägget, sedan i ströbrödet och lägg dem med skarven neråt i en smord eldfast form