Ostkaka är viktiga saker där jag kommer ifrån. Den ska vara från Vrigstad, köpas i pantbar rostfri bunke, ätas med varm sylt och serveras på varje bjudning med självaktning
1,5 grädde (vispad)4 dl cremefraiche (två burkar)200 gr smält choklad(vit marabou)Skalet av en citron( tvätta citronen och riv)Blanda ihop detta till en slät smetHäll upp i glas och in i kylen
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna något. Rör ner äggulorna en i taget och florsocker. Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner först en liten klick i chokladen och sedan resten av grädden
Servings. 8. Cook Time. 70 Min. Julig dessert med saffran, glögg, hallonsylt och lättvispad. 4. 360 Min. Kokospannacotta med romkaramellsås och grillad ananas
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Chokladganache 1 1/2 dl Vispgrädde 1 1/2 msk Honung 120 g Choklad (70 % kakaohalt) Mascarponekräm 2 st Ägg 3 msk Strösocker 250 g Mascarponeost Till montering 100 g mördegskakor (typ Brago)
Himmel va skönt att baka goda saker som ser lite märkvärdiga ut fast det är hur enkla som helst. Denna inbakad paj är just precis en sådan och himmelsk god