Andra advent firar vi med tända ljus, lite varm glögg och en riktigt god cheesecake. Låt sedan cheesecaken stå i kylen i några timmar, gärna över natten, så att fyllnigen stelnar helt
Här kommer en variant medsmakav lakrits. Den tillagas ofta i separata portionsskålar i ugn, ofta i vattenbad, och serveras kall med ett tunt, karamelliserat lager av socker på ytan
Koka upp grädden tillsammans med kryddor och eventuell sötning i en kastrull. Häll upp i ugnsfasta portionsformar och ställ ner dem i en långpanna eller annan ugnsform med kant, fylld med varmt vatten
Vid servering sockra och bränn avmed gasolbrännare eller använd ugnens grillfunktion. Sila av smeten och häll i 1dl smet per portionsform. Santokukniven G-57, med sitt höga blad, lämpar sig utmärkt för att skrapa ur vanilj ur vaniljstången. Crème brûléen blir bäst om du gör smeten 1 dag innan då hinner alla smaker blomma ut
) blir det en helt galet god cheesecakemedsmakav baileys och pepparkaka. Jag är ett fan av choklad tillsammans med pepparkakor och om du också gillar den kombinationen kommer du älska den här enkla cheesecaken
Vispa i ägg, grädde, creme fraishe och vaniljextrakt. Mixa kexen ihop med strösockret. Därför tänkte jag att det måste ju gå att göra kakor som smakar som denna smarriga dessert
Brände av strösockret tidigt på morgonen och dekorerade med grädde. Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Servera med valfria bär. Vispa äggvitor till hårt skum i en skål. Vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål och i en tredje skål vispas äggulor och socker vitt och poröst
Börja med botten till cheesecaken. Så länge kommer ett supergott recept på snickerscheesecake från Jennys matblogg som vi åt när brorsan fyllde år för några veckor sen
Cheesecake i ugn medsmakav vanilj & kanel. Jag själv anser att denna mängd räcker då jag inte tycker en cheesecake behöver vara så söt men det är ju en smaksak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.