Kött

Kött

  • 26 Recept
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Skär köttet i små tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i grytan
Bräserad ciderkyckling

Bräserad ciderkyckling

1 hel kyckling, ca 1,3 kg (alt färdigstyckade delar som lår eller filé) 12 steklökar, skalade 5 kvist citrontimjan (eller timjan) 2 svenska äpplen, i bitar 5 dl äppelcider (torr) 0,5 dl calvados 3 dl kycklingbuljong (se recept nedan eller 1 msk konc kycklingfond på flaska 3 dl vatten) 3 dl vispgrädde ev 1 msk majsstärkelse ev 1 msk vatten 3 msk citrontimjan (eller timjan) smör, till stekning matolja, till stekning salt svartpeppar, nymald
Jaktlåda från Australien

Jaktlåda från Australien

Satt och letade i mina gamla recept i går på kvällen och hittade den här goda köttfärsgratängen som jag inte gjort på många år
Per Morbergs fläsklägg med rotmos

Per Morbergs fläsklägg med rotmos

Skölj köttet i kallt vatten. Köttet är klart när det lossnar lätt från benet. Sänk värmen och låt köttet sjuda på svag värme under lock i 1,5-2 timmar. Lägg dem i en kastrull, sila över nästan allt spad från fläskläggen (låt köttet ligga kvar i lite spad) och koka i ca 30 minuter
Lammfärsbullar och ärtmos

Lammfärsbullar och ärtmos

Köttbullar med mos. Köttbullarna är gjorda på lammfärs, som har en karaktäristisk smak. Stek köttbullarna i smör tills de har fin färg
Lammcurry med haricots verts

Lammcurry med haricots verts

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram lammstek , eller lammytterfilé 1 st vitlöksklyfta(or) 3 cm ingefära 3 msk olja 2 msk currypasta 400 ml kokosmjölk 400 gram burktomater 250 gram haricots verts 4 st naanbröd 1 st limefrukt(er) 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar , nymalen Köp receptet
Rosmarinkryddad lammfilé

Rosmarinkryddad lammfilé

På det viset håller du köttet saftigt och det blir lagom rosa i färg. Rosmarinkryddad lammfilémed bakt amadinepotatis, glaserad blomkåloch Grythyttan jaktvin skyIngredienser
Ankbröst med

Ankbröst med

Salta och peppra på köttsidan. Lägg sedan ankbrösten i ugnspanna med köttsidan nedåt. Världens skitgodaste såsStäll en halvstor kastrull på het platta
Ankbröst med sötpotatisgratäng och världens godaste rödvinssås.

Ankbröst med sötpotatisgratäng och världens godaste rödvinssås.

Bryn köttet med fettsidan nedåt, 5 minuter. Lägg över i en ugnssäker form, sätt i en köttermometer och stek ankbrösten i mitten av ugnen, 150 grader, tills innertemperaturen visar på 55-62 grader (rosastekt). Ta ut köttet och låt vila insvept i folie cirka 10 minuter
Julskinka med senapsgriljering

Julskinka med senapsgriljering

Ingredienser Portioner. 1 skinka 1 färdigkokt julskinka à ca 3 kg (gärna rapsgris) Senapsgriljering 1 äggula 4 msk osötad senap 1 msk flytande honung 1 msk majsstärkelse eller potatismjöl majsstärkelse (Maizena) att sikta över ca 1 dl ströbröd hela kryddnejlikor att garnera skinkan med Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Älggryta

Älggryta

Bryn kött och grönsaker lite i taget i smör i en stekpanna. Älgköttgrytan är klar att servera. Skär älgköttet i grytbitar ca 2x2 cm stora bitar. Koka älggrytan i 2 timmar eller tills köttet är mört
Älggryta m kantareller & mesost

Älggryta m kantareller & mesost

Skär älgköttet i grytbitar. Fräs älgköttet ett par minuter tills det fått fin färg. sjuda under lock i cirka 1 1/2 timme tills köttet är mört. 1 kg älgkött

Älggryta Bourguignonne

Vänd älgköttet i mjöl och krydda med salt och peppar. Bryn köttet i smöret så att det får fin färg runt om
Asiatiskt viltskav

Asiatiskt viltskav

Asiatisk viltskav. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär purjolök i 10 cm långa bitar