1 hel
kyckling, ca 1,3 kg (alt färdigstyckade delar som lår eller filé) 12 steklökar, skalade 5 kvist citrontimjan (eller timjan) 2 svenska äpplen, i bitar 5 dl äppelcider (torr) 0,5 dl calvados 3 dl kycklingbuljong (se recept nedan eller 1 msk konc kycklingfond på flaska 3 dl vatten) 3 dl vispgrädde ev 1 msk majsstärkelse ev 1 msk vatten 3 msk citrontimjan (eller timjan) smör, till stekning matolja, till stekning salt svartpeppar, nymald
Kycklingbuljong0,5-1 kg kycklingskrov 1 gul lök, i stora bitar 1 stjälk stjälkselleri, i stora bitar 1 morot, i stora bitar 1 lagerblad 5 vitpepparkorn, hela 5 timjankvistar
Nu kör vi lite vanlig vardagsmat med husmanskost tycker jag. Kött och potatis och klassiska tillbehör. Det viktigaste är såsen, utan den ingen fulländad middag
Jag blev lite sugen på att prova att göra något mer med asada de tira (kalvbringa). Köttet fick brässera långsamt under lång tid med mycket kryddor och färska örter i rött vin
Vänd ner bladspenat och smaka av ciderkycklingen med salt. Ciderkyckling4 kycklingfiléer 1 gul lök, skivad 1 svenskt äpple, i små bitar 2 dl äppelcider (torr) 2 dl kycklingbuljong 1 dl vispgrädde 1 msk finhackad färsk dragon 100 g färsk spenat maizenaredning salt
Första dagen på sportlovet och tid till att långsamt bräsera lammlägg. Jag gjorde en torr kryddblandning med indiska smaker som jag kryddade lammet med och serverade med rostad blomkål samt indisk yoghurtsallad
Ciderkyckling ca 4 port. Ciderkyckling. Ingredienser ca 4 port. 1 färsk kyckling1 gul lök1 rödlök1 st äppleSoyaSaltMalen vitpeppar Cidersås 1 flaska eller burk äppelcider (ca 33cl)1 dl vattenCa 1 dl sky från kycklingen
En middagsrätt som räcker till många, ca 10 personer eller så laddar du frysen med matlådor. Det är en flirt med både kålpudding och dillkött som blev fantastiskt gott
Sätt ugnen på 200°. Ansa filén och krydda med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna som tål ugnsvärme och stek filén gyllenbrun runtom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.