Kvällens middag bestod av dessa älgfärsbiffar med en god och smakrik sås. Jag lät biffarna vara ganska så rena i sina smaker, då älgfärsen är god i sig
Min syster Anna och hennes kille Johan var på genomresa idag mot fjällen så jag gjorde lite lunch åt oss och jag fick ett paket med älgfärs av min arbetskamrat Micke igår så det fick bli älgfärsbiffar med gräddsås
Två sorters stekar serverades på en trerätters jag tidigare skrivit om, med tillhörande smaktävling om vilken stek som var kokt och vilken som stått i ugnen i 12 timmar var det en lyckad kväll
Detta är en god sås som passar till kyckling m. m. För en magrare variant kan man byta ut grädden mot matlagningsgrädde och tillsätta maizena redning för att få såsen tjock
Det är farligt att börja baka med nya ingredienser som kokosmjöl och mandelmjöl. Helt plötsligt öppnar sig en ny värld utanför vetemjölets trygga zon och det är bara att testa på
Knäckiga havreflarn. Enkla och goda kakor med ingredienser som man oftast har hemma. Hade lite ledigtid över idag, så för avkopplingens skull så blev det lite kakbak
Så har vi då mellandagar igen, tre stycken innan trettondagsafton står för dörren. Men även om det är vardag, och de flesta av oss nu jobbar igen efter jul och nyår, kan det ju vara trevligt att förgylla veckan med en god middag