Mät upp mjölet, salta, bakpulvra i en seperat bunke och blanda runt. Blanda mjölk och olja tillsammans i en bunke och fyll sen succesivt på med mjölblandningen
Låt degen ligga i stekpannan och när man man sedan rör runt stekpannan ochpizzabottnen ”följer med/frigör” sig från stekpanneytan så borde den vara lagom krispig på undersidan
Däremot tycker jag att det är synd att dränka våra fina svenska ärtor med smör och citron. Klipp baconet i mindre bitar och fräs i en stor kastrull på medelvärme
Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål. Tillsätt kvarg, fond och salt. Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform
Toppa med kantarellerna och löken. Sporra eller skär degen i fyra pizzabottnar. Salta och peppra. Grädda pizzabottnarna i mitten av ugnen 12–15 minuter, eller tills de fått fin färg. Ta ut pizzabottnarnaoch låt svalna cirka 5 minuter. 1 st pizzadeg
Skala och hacka löken. Stek lök och svamp i en stekpanna med smör, tills vätskan kokat in. Lägg fyllningen i det förgräddade pajskalet och strö över ost
Snabbt och enkelt. Pizza. Bred på tomatsåsen och krydda på lite mer om behövs och basilikan. Pressa vitlöken över hela och fördela den färska persiljan
Jaha, då var det sista helgen i maj och dags för firande av alla mammor. Jag tycker det är firande nog av "min" dag att barnen kommer hem för att käka lite god mat och umgås en stund
Pizzadeg. 2 stycken. 85 g aktiv Surdegsgrund 10 g Olivolja 120 g Vatten 150 g Vetemjöl 100 g Dinkelsikt 6 g SaltRör ihop ingredienserna till en smidig deg
Det händer att jag rensar ut i kokboksskåpet (skulle vilja kunna säga hyllan), men så lockas jag av någon fin kokbok jag stöter på och fyller återigen på