Matpaj och Pizza

Matpaj och Pizza

  • 56 Recept
Världens bästa pizzadeg

Världens bästa pizzadeg

Mät upp mjölet, salta, bakpulvra i en seperat bunke och blanda runt. Blanda mjölk och olja tillsammans i en bunke och fyll sen succesivt på med mjölblandningen
Jamie Olivers spenat- och fetaostpaj

Jamie Olivers spenat- och fetaostpaj

Ta fram matberedaren och montera standardinsatsen. Spenat-och fetaostpaj. Lägg pinjenötter i den torra stekpannan och rosta nötterna under omrörning
Jamie Oliver’s pizza-recept

Jamie Oliver’s pizza-recept

Låt degen ligga i stekpannan och när man man sedan rör runt stekpannan ochpizzabottnen ”följer med/frigör” sig från stekpanneytan så borde den vara lagom krispig på undersidan

Jamie Olivers purjolökspaj med kalkon

Däremot tycker jag att det är synd att dränka våra fina svenska ärtor med smör och citron. Klipp baconet i mindre bitar och fräs i en stor kastrull på medelvärme
Kantarellpaj med bacon

Kantarellpaj med bacon

Grillad sydamerikansk kyckling med avokadosallad och koriandersås med. Salmalax med sjögräsnudlar, flower sprouts och ingefärsmajonnäs
Kantarellpaj med brie.

Kantarellpaj med brie.

En paj med krämig svamp- och ­ostfyllning. Pajdeg. 3 dl vetemjöl 1 tsk salt 125 g smör, kallt ca 2 msk vatten, iskallt Fyllning
Svamppaj med prästost

Svamppaj med prästost

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Skala och finhacka lök och vitlök
Kantarell - och ädelost paj.

Kantarell - och ädelost paj.

Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål. Tillsätt kvarg, fond och salt. Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform
Kantarellpizza med fetaost

Kantarellpizza med fetaost

Toppa med kantarellerna och löken. Sporra eller skär degen i fyra pizzabottnar. Salta och peppra. Grädda pizzabottnarna i mitten av ugnen 12–15 minuter, eller tills de fått fin färg. Ta ut pizzabottnarnaoch låt svalna cirka 5 minuter. 1 st pizzadeg
Kantarellpaj med bacon

Kantarellpaj med bacon

Jag gillar upplägget, han plockar, jag rensar, förväller och lägger i frysen. Låt vila en stund och tryck sen ut degen i en pajform
Kantarellpaj med ädelost och bacon

Kantarellpaj med ädelost och bacon

Lägg mjöl, timjan och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt crème fraiche och kör tills en degboll bildats
Kantarellpaj med västerbottenost

Kantarellpaj med västerbottenost

Häll mjölet i en skål och rör i det kylskåpskalla smöret i bitar. Häll i det iskalla vattnet och knåda snabbt till en smidig deg
Kantarellpaj

Kantarellpaj

Skala och hacka löken. Stek lök och svamp i en stekpanna med smör, tills vätskan kokat in. Lägg fyllningen i det förgräddade pajskalet och strö över ost
Paj på onsdag!

Paj på onsdag!

Redan onsdag och veckan går med rasande fart. Salt och peppar. Skiva kycklingen och bryn den. Smörj formen, och strö över lite riven ost i botten
Spröd skaldjurspaj

Spröd skaldjurspaj

Paulina och Anette bjöd på den här übergoda pajen när vi var i Ostvik för ett tag sedan. Och jag, min klant, hade glömt kameran hemma
Pizza med räkor och vitlök

Pizza med räkor och vitlök

Snabbt och enkelt. Pizza. Bred på tomatsåsen och krydda på lite mer om behövs och basilikan. Pressa vitlöken över hela och fördela den färska persiljan
Sparrispaj med brieost

Sparrispaj med brieost

Jaha, då var det sista helgen i maj och dags för firande av alla mammor. Jag tycker det är firande nog av "min" dag att barnen kommer hem för att käka lite god mat och umgås en stund
Surdegspizza.

Surdegspizza.

Pizzadeg. 2 stycken. 85 g aktiv Surdegsgrund 10 g Olivolja 120 g Vatten 150 g Vetemjöl 100 g Dinkelsikt 6 g SaltRör ihop ingredienserna till en smidig deg
Utmanad igen

Utmanad igen

Det händer att jag rensar ut i kokboksskåpet (skulle vilja kunna säga hyllan), men så lockas jag av någon fin kokbok jag stöter på och fyller återigen på