Chokladmousse
anna.l.thid
anna.l.thid

Chokladmousse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 Portioner
  • 2 Ägg
  • 70 Gram Chokladkaka mörk
  • 1,5 Msk Strösocker
  • 0,8 Dl Vispgrädde
  • 1 Krm Flingsalt
  • Topping
  • 0,5 Dl Vispgrädde
  • 125 Gram Hallon
  • 30 Gram Chokladkaka Mörk
  • Tillagning
  • Chokladmousse
  • Separera äggen noggrant så att ingen gula kommer i vitan
  • 2 Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt hälften av strösockret samt flingsalt. Ta av från värmen
  • 3 Vispa äggvitorna till hårt skum/ maräng tillsammans med resterande strösocker. Vispa grädden
  • 4 Vispa ner en äggula i taget I chokladen och vänd sedan ner den vispade grädden
  • 5 Vänd ner den vispade äggvitan
  • 6 Häll upp moussen i glaskoppar och ställ in i kylen i cirka 2- 3 timmar får stelna till innan servering
  • Toppa chokladmoussen vid servering med grädde och färska hallon. Riv över lite choklad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.