Pannacotta på vitchoklad
anna.l.thid
anna.l.thid

Pannacotta på vitchoklad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 6 portioner
  • 1 ½ gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 150 g vit choklad
  • Garnering
  • 150 g hallon
  • strösocker

Beskrivning

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.

    2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen. Krama ur gelatinet så överflödigt vatten försvinner. Rör ner gelatinet i gräddmjölken och blanda ordentligt. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör om till en jämn smet.

    3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.

    4. Garnering: Mosa hallonen och blanda dem med lite strösocker.

    5. Lägg 1–2 msk hallonröra på pannacottan i glasen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.