Knäckig rabarberpaj
anna.l.thid
anna.l.thid

Knäckig rabarberpaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 gram smör
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • Fyllning
  • 300 gram rabarber
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 msk maizenamjöl

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader.
    Skölj och skiva rabarberna.
    Blanda med strösocker och maizena. Lägg dem i en pajform på ca 24 cm i diameter
    Smält smöret i en kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde.
    Blanda ner havregrynen och vetemjölet blandat med bakpulver och salt och rör om till en jämn smet. Ta av från värmen.
    Fördela smeten över rabarberna i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills pajen är gyllenbrun.
    Serveras ljummen med vaniljsås eller glass

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.