Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj och skiva rabarberna.
Blanda med strösocker och maizena. Lägg dem i en pajform på ca 24 cm i diameter
Smält smöret i en kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde.
Blanda ner havregrynen och vetemjölet blandat med bakpulver och salt och rör om till en jämn smet. Ta av från värmen.
Fördela smeten över rabarberna i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills pajen är gyllenbrun.
Serveras ljummen med vaniljsås eller glass
Pajen med det knäckiga täcket var alldeles ljuvlig med en skopa vaniljglass till. Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Finns det något bättre än att ha möjlighet att gå ut i trädgården och skörda sin egen mat. Jag är lyckligt lottad som har både en stor trädgård och plats för lite köksträdgård
Christines rabarberpajSkär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ugnsform. Bred smeten över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig
Knäckigt havretäcke. Det fanns hur mycket som helst, så jag fick lägga en hel del i frysen till framtida baktillfällen, men ett litet gäng av skörden fick omvandlas till en riktigt smarrig, gyllenbrun rabarberpaj direkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.