Fryst citronmoussetårta  med passionsfrukt
anna.l.thid
anna.l.thid

Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 gram mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 1/2 mskfinrivet citronskal
  • 2-3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 4 passionsfrukter

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader
    Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvita. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. 18-20 cm
    Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna
    Vispa grädden hårt. Vispa ner citronskal och juice, florsocker och äggulor.
    Bred ut krämen över den kalla botten i formen. Täck med plasfolie och ställ i frysen i minst 8 timmar
    Ta fram tårtan ca 20 minuter före servering. Dela passionsfrukter över tårtan

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.