Grekiska kycklingspett är så läckra att slänga upp på grillen i sommar. Marinera gärna kycklingen dagen innan, då går det snabbt att grilla dem dagen efter och kycklingen blir desto godaste om den får marineras några timmer i kylen
Skorna står redo i hallen, solbrillorna väntar och våren kallar på oss där ute, men innan vi ger oss ut vill vi tipsa er om en alla tiders god kycklinggratäng som lagades till förra veckan
Stycka kycklingen (de delar av kycklingen som blir över kan användas för att göra buljong). Lägg alla delar från kycklingen i en ugnsfastform med lock, gärna gjutjärn
Ingredienser Citrusrostad kalkon 1 st hel kalkon, tinad eller färsk ca 4 kg 150 g smör 4 st citroner, saft & skal 2 st lime, saft & skal 1 dl japansk soja 50 g fryst, hackad ingefära salt & svartpeppar Rostade primörer 500 g delikatesspotatis 500 g morötter 500 g palsternacka 1 knippe rödlök 2 st vitlök olivolja salt & svartpeppar Sås 280 g gräddädelost 5 dl crème fraiche 2 msk kycklingfond 2 dl vatten salt & peppar Tillbehör 2 knippe sparris 1 msk smör
Dela kycklingen i bitar, salt och peppra och bryn i olja och smör. Ugnsrostad potatis och en sallad serverade jag till denna underbart ljuvlig kycklinggryta
Ta bort skinnet från klubborna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda samman crème fraiche med chilisås, fransk senap, curry, sambal oelek, vitlök, salt och svartpeppar
Stycka kycklingen i bröst och kycklingklubbor. Dela brösten i halvor och dela kycklingklubborna. Det är viktigt att inte grytan är kall för då rinner kycklingsaften ut och du får en torr kyckling
Bryt av med alla Julmatsrester och gör nånting helt annat, Ginga chicken eller kyckling med ingefära, superenkelt recept på en asiatiskt rätt och hur gott som helst
Skär kycklingen i kuber. Torka av kycklingbitarna, trä upp dem på blötlagda träspett och grilla. Låt kycklingen ligga och dra i kylen i minst 30 minuter. Lägg upp 1 handflata kyckling, tillsätt 1 knytnäve mangosalsa och 2 knytnävar sallad. Lägg upp 1 handflata kyckling, tillsätt 1 knytnäve magosalsa och 1 knytnäve sallad samt servera med 1 knytnäve fullkornsbulgur. 300 g Kycklingfilé Färsk
Här bjuder jag er på en nyttig örtig kycklingfilé rökt med färsk rosmarin och till den en ”Supersallad” Gjord på bland annat grönkål och granatäpple fylld med massor av vitaminer och antioxidanter
Dela kycklingen i mindre bitar. Ta upp champinjonerna och bryn kycklingdelarna i resten av oljan. 1 färsk kyckling, ca 1,3 kg. 5 dl kycklingbuljong. 4 portioner 1 färsk kyckling, ca 1,3 kg 8 medelstora potatisar. 5 dl kycklingbuljong