Bryn smöret i en kastrull. Blanda ner grädden och farinsockret och ställ kastrullen åt sidan. Koka upp socker, glykos och vatten i en kastrull och låt sockermassan koka tills den ändrar färg och får en mörkare ton
2 dl Norrmejerier Vispgrädde. 13 dl socker. 1100 g Norrmejerier Smör. 1200 g vit blockchoklad. 1rivet skal av 1-2 limeBlanda grädde, socker och smör i en kastrull
Skär brysselkålen i kvartar. Lägg ner dem i kokande saltat vatten i en minut, ta sedan upp dem och låt kallna snabbt så de inte blir för mjuka utan fortfarande är lite krispiga
Nu kommer jag få baka en sånhär till, för denna lär vara slut innan söndag, men annars passar ju denna saffranskaka med citronglasyr och kokos perfekt till adventsfikat
Häromdagen gjorde jag en skagenröra till förrätt när syrran med familj kom förbi. Vi hade fått tunnbröd som mina svärföräldrar bakat i en bakstuga uppe i Jämtland