Vit kladdkaka med saffran
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 10,5 g Kockens saffran
  • 1150 g vit choklad
  • 12 ägg
  • 11,5 dl strösocker
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 smör, till formen
  • 10,5 dl lingon
  • 10,5 dl sötmandel hackad, rostad
  • 10,5 apelsin, skalet
  • 1100 g smör 0,5 g Kockens saffran 150 g vit choklad 2 ägg 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl smör, till formen
  • 1 Garnering0,5 dl lingon 0,5 dl sötmandel hackad, rostad 0,5 apelsin, skaletSätt ugnen på 175 grader och smörj en springform, 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull och dra av från värmen. Bryt ner chokladen och låt den smälta ut ut helt i smöret. Vispa ägg och socker poröst. Häll ner den smälta chokladen i äggvispet och sikta ner vetemjöl. Vänd om med en slickepott till en jämn smet och häll upp i formen. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna och garnera eventuellt med lingon, rostad mandel och apelsinzest.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.