De bästa julköttbullarna är små, knaperstekta och osar av kryddpeppar och dijonsenap. Mitt bästa tips är att steka dem i en stekpanna istället för att baka dem i ugnen
Gårdagens middag blev en allt-i-ett-gratäng. Så smidigt att laga hela middagen i en och samma form. Till köttfärsgratängen bjöd jag på en höstsallad med äpplen, päron och rostade valnötter med en god dressing till
ENGLISH TRANSLATION FURTHER DOWN. Nu har jag ju officiellt kickat igång julen 2014 här på bloggen. Som jag nämnde tidigare har jag dock jobbat med julrecept och annat julpyssel sen augusti
Det hela började med en bild som flashade förbi på Pinterest. Bilden föreställde en massa ungsbakade sötpotatispommes och det fick mitt mat-jag att gå igång
Jag har tappat lusten att planera min mat på sistone. Jag har behövt ny inspiration. Det här var något nytt, något gott och något utan en massa ingredienser som ”blir över”
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka 2 gula lökar och 3 vitlöksklyftor. Hetta upp en kastrull med 1 msk olja och fräs löken utan att den tar färg
Snabblagat men ändå från grunden, det är melodin i vårt hus i veckorna. Kycklingfilé, hel eller delad, är den perfekta råvaran för snabblagad veckomat, lägg sedan till grönsaker från skafferiet så blir det en bra och näringsrik middag
I år kan jag tro att förvirringen kring halloween och alla helgons dag inte är lika stor då de infaller på samma dag, nämligen på lördag den 31 oktober