Saftigt majsbröd somärglutenfritt, utan ägg, utan mejerier och utan nötter. Jag värmer på mitt om det inte ärdagsfärskt, då blir det som om det vore nybakat igen
Det härglutenfria formbrödet är verkligen ett bröd som i alla fall min mage mår bra av, ochsom hjälper till att kicka igång den när den någon gång emellanåt sätter sig på tvären
Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
En av gästerna är glutenintolerant ochdärför bakade jag dessa glutenfria syltgrottor som jag hämtat från Jessica Frej och Maria Bloms bakbok Nytt Fikabröd
Det härär en rejäl sats som räcker till många hungriga, ochsom jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Har man provat förra årets recept kan man se att mjölmängden är mindre, men det beror på att jag har haft i två naturligt glutenfria mjölsorter bl a jyttemjöl – som suger åt sig mer vätska
Riktigt, riktigt maffig och god blev den härglutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. En stor fruktkaka som räcker till många blev det av den här satsen
Försöker man undvika socker och gluten så är den här kladdkakan perfekt för den som vill ha någon gott som dessert eller en bit kladdkaka i soffan framför filmen
Jag har vänner och familjemedlemmar somär just både gluten och mjölproteinintolerenta ochdärför känns det extra viktigt att kunna erbjuda bröd och kakor som håller för alla sorters önskemål
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka somär både glutenfriochmjölkfri
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmasoch köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.