*** I Samarbete med Anamma ***. Hej. Det här receptet är jag väldigt nöjd med. Jag vet att det verkligen inte är supervanligt att man gör sina egna prinskorvar, men som vegan kan det ibland vara ganska svårt att hitta veganska prinskorvar i matbutikerna, så om man inte vill nöja sig med att bara ta vanlig sojakorv och skära i mindre bitar så är det här faktiskt ett riktigt bra och roligt alternativ
Ett bra sätt att få in mer grönsaker i vardagskosten är att äta sallad till förrätt. Den här kombinationen av grapefrukt, ruccola och hasselnötter är smakrik, enkel att göra men ser festlig ut
Konstigt det här med vissa maträtter som man tycker mycket om men man glömmer bort att laga. Eller så är det på det viset att man har så många favoriträtter att man inte hinner laga alla och så vill man ju testa nya också
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Grundreceptet är alltså veganskt, men kan med fördel göras med renskav eller viltskav. En smakrik gryta ur boken ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten mjölk och socker” med höstens alla smaker
Idag, 1 november är det den Veganska Världsdagen. Jag älskar att fira temadagar. Det är det perfekta tillfället både för att fira, och för att få inspireras lite och kanske testa något nytt
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
Veganskt,. Vegansk och Glutenfri Paj. 11 april 2016, 21. 20. Många tror att det inte går att göra varken pajskal eller pajfyllning utan animaliska produkter
Att göra egen äggfri majonäs är otroligt enkelt och snabbt, du är klar på två minuter. Använd spadet ifrån en burk kikärtor, du kan självklart göra på samma snabba sätt om du vill byta ut spadet mot ett helt ägg
Det här är ett recept som mycket väl skulle ha kunnat passa i min nya kokbok Jävligt God Husman. Men tyvärr (eller, vad säger jag, jag är inte ett dugg ledsen över det) så skickades den på tryck (
Ännu en favorit. Har gjort denna mousse ett flertal gånger denna sommar, både som efterrätt till andra samt mellanmål till mig själv (mer ofta det senare alternativet)
En fantastisk smakupplevelse. Körsbär och lakrits funkar perfekt tillsammans. Gillar man inte gillar lakrits så går det bra att utesluta lakritspulvret och ersätta med en mindre mängd vaniljpulver (ca 1/2 tsk)
Hej. Jag vet att jag skrivit det förut – men ibland händer det. Ett sånt där trisslottsmoment som får en att känna att man verkligen borde ha använt dagen till att köpa en lott, men nu istället står där med ett helt fantastiskt recept som kommer att förändra ens liv