Lunch

Lunch

Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

Ingredienser Portioner. 4 Jordnötsdressing 1 dl osötat jordnötssmör 2 msk tamarisoja 2 msk färskpressad limejuice 2 msk rapsolja 1/2 msk finriven ingefära 2 msk palmsocker eller brun farin 1 dl vatten Sallad 600 g zucchini 150 g romansallad 4 salladslökar 2 avokador 1 förp fast tofu (à ca 270 g) 1 msk lönnsirap 2 msk japansk soja 1/2 msk sesamolja 1 tsk chiliflakes 2 msk rapsolja 1/2 tsk flingsalt 1 dl hackad koriander 180 g böngroddar 1 msk rostade sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Grön couscous

Grön couscous

Ingredienser Portioner. 4 1 kruka persilja 65 g babyspenat 4 port couscous 250 g miniplommontomater salt och svartpeppar 1/2 citron Till servering yoghurt smaksatt med vitlök Lägg till i inköpslistan
Crispy tofu med ananas-mangosås

Crispy tofu med ananas-mangosås

1 pkt Kung Markatta naturell Tofu. ½ dl majsmjöl. ½ tsk cayennepeppar (kan uteslutas). ½ tsk malen ingefära
Baguette fylld med rökt tofuröra

Baguette fylld med rökt tofuröra

ca 200 g rökt tofu 1 dl vegansk majonnäs 2 msk växtbaserad fraiche (vegansk crème fraiche) 2 msk dijonsenap 1 rödlök (liten) 0,5 gurka 0,5 äpple 1 kruka färsk dill 3 msk kapris citronsaft, några droppar 2 baguetter 4 tsk bordsmargarin på olivolja 1 kruka sallad salt peppar