Och det kan jag ju såklart göra. Skala morötterna, och strimla en av dem fint med potatisskalare. Skala och hacka lök och vitlök, fräs sen morötterna med löken och dillfröna i en kastrull
Helenas blogg är en av mina favoritbloggar och dagens middag har jag fått i från henne. Hon har många goda soppor i sin blogg och det blir jag som är "soppoman" glad för
Kanske lite sött tänker du med mest morötter och kokosmjölk. Vi toppade soppan med kräftstjärtar vilket jag rekommenderar och så hade vi rågbröd med gräslöksost
Trots att det nu är vår och börjar bli lite varmare ute så är det, i alla fall i mitt tycke, fortfarande kallt nog för att det ska kännas gott att värma sig med en tallrik soppa någon gång då och då
Dags för måndag igen och meat-free Monday. Det försöker vi och det är ju faktiskt enklare att komma ihåg det och få in vanan om man alltid gör det samma dag och därför är just ”meat-free Monday” så himla bra
Det största problemet som jag har haft med morotssoppor har varit den söta smaken, men i denna variant balanserar tomaterna och färskosten upp sötman från morötterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.