En fylld, benfri kotlettrad medrökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Skiva baguetten stek gyllenbrun i olja och krossa vitlök i en stekpanna på medelvärme. Baguette. Räkor har vi rökt vid ett flertal tillfällen med varierande resultat
Börja med zucchini som behöver längst tid, fortsätt med purjolök och tillsätt skinka sist. Eftersom vi dessutom hade ett paket bake-off-baguetter passade det ju perfekt att göra en roligare och godare variant av varma mackor
Lägg alla fyllda baguettbitar på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Jag är väldigt förtjust i varma mackor och får starka barndomsminnen av formfranska med banan, ketchup och ost som gräddats frasiga i ugnen och åts med stora glas mjölk till
Fäst ihop snittet med avbrutna grillpinnar i trä eller tandstickor i trä. Snitta den med ett djupt snitt på längden och fyll den med de soltorkade tomaterna som du delat i mindre bitar, skivorna av rökt bog som du delat i mindre bitar samt osten som du gjort 1,5 cm* 5 cm stavar av
Pensla med ljummet vatten, och strö på flingsalt. Vrid baguetterna och lägg dem på papprad plåt. Lös jästen i vattnet i degbunken, tillsätt olja, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.