Mujadara är en favoriträtt från Libanon. Ris med gröna linser och karamelliserad lök. Det är så smakrikt och gott att det räcker att servera mujadara med sallad och yoghurt
Foto. Johannes Wätterbäck. Det här är en av mina absoluta tofufavoriter. Kombinationen av varm frasig och len tofu, den salta såsen, lökens umami och rättikans friska rädissmak är oslagbar
Den ultimata veganska burgaren. Nu har jag lagat till ännu än maträtt från den fantastiska kokboken Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott är skriven av Erika Frost
för att vara vegetariskt" det är ju rätt så bra betyg, haha. Ett recept från ICAs matkasse. Perfekt att bjuda på när vi skulle få vegetarian som middagsgäst
Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål. Dela på bladen och strö över salt. Blanda försiktigt så att alla blad täcks med salt och låt stå 1,5 tim i rumstemperatur
Vi hade en thailändskinspirerad middag med vänner häromkvällen och jag var sugen på vårrullar. Visst, det går att köpa frysta men är det inte roligare att göra egna
Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga
På sommaren ska man göra det så enkelt för sig som möjligt. Att stå timmavis i köket en riktigt solig sommardag är inte min grej - hur roligt jag än tycker det är att laga mat
Hej onsdag. Ikväll blev det som brukligt onsdagspasta på menyn, och jag hade tagit vägen om Varbergs tog där det var torghandel dagen till ära och fick handlat mig en påse Karl Johan svamp
Gryta med doft och smak från Marocko. Hetta upp olja i en stor kastrull/panna. Fräs 1 hackad gul lök och 2 finhackade skalade vitlöksklyftor så att det blir mjukt men inte tar färg
Min längtan efter risotto kommer och går, men finns alltid där bubblande under ytan – jag har oerhört svårt att tänka mig ett liv utan regelbundna intag av den här fantastiska italienska rätten