4 4 port ris 2 dl torkade röda linser 1 gul lök 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1/2 msk curry 2 tsk tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 400 ml kokosmjölk 1/2 blomkålshuvud 250 g körsbärstomater 1 lime salt och peppar 65 g babyspenat 1 dl cashewnötter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Servera linscurrynmed ris, nötter ochlimeklyftor. Det är på en linscurry. Även om jag älskar kött så tycker jag det är gott med köttfria rätter och äter det gärna
En favorit är kyckling som fått koka i kokosmjölkoch smaksatts medlimeoch basilika. Det är något speciellt med det söta, sura och salta som möts i många av thailändska rätter
Pressa på limen, strö över hackad persilja och smaka av med salt och peppar. Stek purjon på medelvärme tillsammans med hackad vitlök och chili i rapsolja
4 4 port ris 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1/2 msk curry 2 tsk tomatpuré 1/2 tsk salt 400 ml kokosmjölk ca 600 g torsk- eller sejfilé 1 lime 1 msk olja salt och peppar 2 pak choi 1 dl cashewnötter Lägg till i inköpslistan
Låt morotsbitar, chili och ingefära få fräsa med i någon minut. En del får utlopp för sin kreativitet med att sjunga, andra måla/rita, andra spela teater, dansa, spela ett instrument eller skriva
Gör gärna en stor laddning av denna och ta med i matlådan. Med ett poäng. Klicka ner currypasta, sambal oelek, soya, ingefära och saften från limen i smöret och fräs till en gosig smet
Mixa slätt med övriga ingredienser. Skär kål och äpple i bitar. 100 g grönkål (sköljd ochmed grov mittnerv bortskuren). 1/2 dl extra krämig kokosmjölk. saft från 1 lime. 1 äpple (med skal och kärnhus, ta bort blomfnas och skaftfäste). saft från 1 lime. 1 äpple (med skal och kärnhus, ta bort blomfnas och skaftfäste)
En väldigt god curry med smaker av kokosmjölk, grön chili ochlime. Servera med ris. 400 g kokosmjölk. 1 msk pressad limejuice. Tillsätt vitlöken, ingefäran och chilin och låt steka ytterligare 1 min. Tillsätt kikärter, kokosmjölk, limejuiceoch kryddor och låt puttra ca 5-10 min. 400 g kokosmjölk. 1 msk pressad limejuice
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.