God kväll alla bloggläsare. Kommer med ett tips till imorgon på en krämig Köttfärsgratäng. Den är enkel att göra och tar inte lång tid att förbereda och tillaga
Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm
I lördags bjöd jag över mamma och pappa och mormor på påskfika på förmiddagen, googlade runt lite efter något gott att baka och fastnade för den här smarriga skapelsen, snickers cheesecake
Baka botten i 175 grader varmluft 10 minuter. Mannen var ute och fiskade kräftor i slutet på förra veckan så vi hade över några vänner på kräftor och till efterrätt hade jag gjort denna cheesecake med blåbär och vit choklad
1/2 tsk bakpulver. Strö ut smuldegen på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10 minuter. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen, Blanda ner Philadelphiaost och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka. 1/2 tsk bakpulver
Lägg därefter degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut den till en tunn platta. Efter några minuter kan du ta bort det översta bakplåtspappret så att du lättare kan hålla koll på din mördegsbotten
Det kändes som en kallbakad vaniljcheesecake, utan frysning. Jag gillar dock egenskaperna av ugnsbakad cheesecake mer, då den inte känns för krämig och mastig
Ostkaka är ju väldigt gott och jag gillar den bakade varianten jämfört med den frysta. Gillar du ostkaka och har du också bakverk du äter mycket av i perioder