Cheesecake
Cervera
Cervera
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • CheesecakeFå personer känner till vad mjukost, eller cream cheese, egentligen är och hur det görs. De flesta springer i stället till butiken och köper industriellt processad mjukost när de ska göra cheesecake, men egentligen är det inte särskilt svårt att göra. Själv gör jag både min egen ost och en från grunden hemlagad botten på mördeg när jag ska svänga ihop en cheesecake. Genom att göra allt från grunden är det DU som styr smakerna och innehållsförteckningen i stället för något gigantiskt livsmedelsbolag.
  • Mjukost (förbereds kvällen före)
  • 2000 g yoghurt
  • Fyllning800 g mjukost220 g valfritt socker, t.ex. cassonade- eller strösocker250 g ägg (5 st)55 g vispgrädde40 g valfritt mjöl, t.ex. vetemjöl
  • Mördegsbotten100 g + 75 g rumstempererat smör65 g strösocker25 g mandel eller annan nöt1 nypa fint havssalt50 g ägg (1 st)150 g fullkornsmjöl25 g skrädmjöl

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.