Min kokbok

Min kokbok

  • 64 Recept
Glutenfri kladdkaka

Glutenfri kladdkaka

3 mindre ägg eller 2 stora ägg. 150 gram smör. 1 dl kakao. 3 dl strösocker. 2,2 dl havregryn. 0,5 dl florsocker till garnering
Färsbiffar med grönpeppar

Färsbiffar med grönpeppar

500 g nötfärs. 1 dl vispgrädde. 1 tsk salt. 1. 5 msk grönpeppar. 1 st ägg. smör. 1 dl vatten. 1 st buljongtärning. 2 msk grönpeppar
Hälsogröt

Hälsogröt

Låt koka på svag värme i ca 5 minuter. 4 dl havregryn. 14 dl rågflingor. 12 dl hirsflingor. 11 dl linfrön. 11 dl grötblandning (se ovan)
Fudge brownies

Fudge brownies

Koka upp grädde, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, ca 40–50 minuter
Linssoppa & havrebröd

Linssoppa & havrebröd

kryddor är öppet för variation, här var det – curry, paprikapulver, spiskummin. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. vatten, ca 1 liter kryddor är öppet för variation, här var det – curry, paprikapulver, spiskummin
Minttryffel

Minttryffel

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 1 dl grädde 1 tsk honung 1 st pepparmintsolja , ette par droppar 100 gram choklad 1 msk smör 1 dl florsocker Köp receptet
Julgodisets topp 3!

Julgodisets topp 3!

Här kommer mina topp tre-favoriter. Sist men inte minst kommer dessa godingar. 25 minuter på medelhög värme tills smeten klarar kulprovet
Lutfisk med vit sås

Lutfisk med vit sås

2 kg lutfisk. 2 msk smör. 3 msk vetemjöl. 5 dl mjölk. 1 dl vispgrädde. salt. 1,5 krm vitpeppar. 100 g smör
Whiskytryffel

Whiskytryffel

Den mörka chokladen dominerar men sedan smyger Whiskysmaken sig på och ger en fantastisk eftersmak. Till er whiskyfantaster kan jag rekomendera denna goda tryffel
Tryffelpasta

Tryffelpasta

2 st schalottenlök. 0. 5 dl Vermouth alt. torrt vitt vin. 3 dl grädde. 2 st äggulor. 400 g pasta. 10 g Färsk tryffel (konserverade går också bra)
Underbar pasta med tryffel...

Underbar pasta med tryffel...

Min inspirationskälla. Jag snålade in på dom i min pasta idag. Jag vill att det ska smaka tryffel så häll i 1 tsk åtminstone
Spagetti alla puttanesca

Spagetti alla puttanesca

Ingredienser Portioner. 4 400 g spaghetti 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 burk urkärnade kalamataoliver (à 300 g) 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 6 sardellfiléer i olja 2 msk kapris 2 msk hackad persilja 2 msk olivolja Lägg till i inköpslistan
Gulasch med syrad grädde

Gulasch med syrad grädde

Rosta kummin och mortla den, lägg i de fint hackade vitlöksklyftorna med lite smör. 12 tsk kumminfrön. 1Gulasch400-500 g fläskkött 3 msk rapsolja 3-4 msk smör 1 palsternacka 2 morötter 3 msk tomatpuré 2 tsk torkade chilitrådar, mortlade 3 msk paprikapulver 2 gula lökar 1 grön paprika 1 gul paprika 1 röd paprika ca 800 g krossade tomater (2 burkar) 1,5 l vatten eller köttbuljong 4 potatisar av fast sort (400 g) 2-3 lagerblad 1-2 tsk cayennepeppar 2 tsk kumminfrön 4 klyftor vitlök, fint hackade 1-2 msk smör 0,5 citron, saften salt och peppar. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock i cirka 30-40 minuter eller tills köttet är mört
Gratinerat potatismos - ett supergott tillbehör

Gratinerat potatismos - ett supergott tillbehör

Koka den i 10 - 15 minuter, eller tills den är mjuk. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 25 - 30 minuter, tills det är genomvarmt och fått fin färg. (Fryst mos tar längre tid att värma, uppskattningsvis ca 1 - 1 ½ timme, så täck gärna formen med en tom plåt eller aluminiumfolie den fösta hälften av tiden)
Kyckling i dragonsås

Kyckling i dragonsås

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem på stekjärnet. Koka riset enligt anvisning på förpackningen