Koka upp grädde, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, ca 40–50 minuter
kryddor är öppet för variation, här var det – curry, paprikapulver, spiskummin. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. vatten, ca 1 liter kryddor är öppet för variation, här var det – curry, paprikapulver, spiskummin
Den mörka chokladen dominerar men sedan smyger Whiskysmaken sig på och ger en fantastisk eftersmak. Till er whiskyfantaster kan jag rekomendera denna goda tryffel
Rosta kummin och mortla den, lägg i de fint hackade vitlöksklyftorna med lite smör. 12 tsk kumminfrön. 1Gulasch400-500 g fläskkött 3 msk rapsolja 3-4 msk smör 1 palsternacka 2 morötter 3 msk tomatpuré 2 tsk torkade chilitrådar, mortlade 3 msk paprikapulver 2 gula lökar 1 grön paprika 1 gul paprika 1 röd paprika ca 800 g krossade tomater (2 burkar) 1,5 l vatten eller köttbuljong 4 potatisar av fast sort (400 g) 2-3 lagerblad 1-2 tsk cayennepeppar 2 tsk kumminfrön 4 klyftor vitlök, fint hackade 1-2 msk smör 0,5 citron, saften salt och peppar. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock i cirka 30-40 minuter eller tills köttet är mört
Koka den i 10 - 15 minuter, eller tills den är mjuk. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 25 - 30 minuter, tills det är genomvarmt och fått fin färg. (Fryst mos tar längre tid att värma, uppskattningsvis ca 1 - 1 ½ timme, så täck gärna formen med en tom plåt eller aluminiumfolie den fösta hälften av tiden)