25 g jäst5 dl vatten, fingervarmt2 msk honung2 msk olivolja2 tsk salt10–12 dl vetemjöl specialGarnering1 äggljusa eller blå vallmofrönSmula jästen i en bunke. Grädda dem längst ner i 30–35 min
Justdet, de är kvar i källaren och jäser – fortfarande. Men detta är ett riktigt långjäsarbröd som faktiskt höll sig syftat intakt tackvare svalkan i matkällare – 4 h extra jästid till trots
Dessa godbitar var så himla läckra. Tänk dig urgoda scones fyllda med massa ost, jalapeno och örter. När de kommer ut från ugnen penslas de med vitlökssmör
Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton i går trots kyla och regnrusk. Här var det helt okej. Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.