Ingredienser Portioner. 4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Vi hade en stor brieost kvar som fick bli stommen i en enkel förrätt som ändå ser lyxig ut. Vi tog ut rundlar med ett mått, men fyrkanter fungerar lika bra
Foto. Karin / bevemyrs blogg. Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Tweet Pin It Skriv utFörrätter kan vara lite knepigt ibland, vi tycker att det inte ska ta för mycket fokus från varmrätten och samtidigt så vill man inte att det ska ta alltför lång tid att göra heller
Jag tycker precis som många andra, att det absolut optimala är att laga all mat helt från grunden. Men, jag erkänner gärna, det är skönt med ngt halvfärdigt ibland
Bakad potatis med räkröra. Idag har vi tagit det lugnt hemma, Felicia har lekt på golvet och vi har varit ute på två promenader för att få lite frisk luft (och för att det var någon som blev sur efter en stund på golvet och behövde ett litet miljöombyte)
Fräs färsen smulig i smör i en stekpanna. Skala och hacka löken och låt fräsa med ett par minuter. Skiva champinjonerna och låt fräsa med tills vätskan kokat in
Idag får du recept på en tacopaj som jag gjorde för ett tag sedan. Det finns flera olika recept på tacopajer, denna har ett krämigt täcke över sig som ger en god smak
När jag hade hemkunskap i 8. an gjorde vi glace au four med en knäckig havrebotten och hallon. Jag tyckte det var mycket godare än den “vanliga” varianten med sockerkaka
Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
Fisksås2 dl creme fraiche50 g röd rom1 msk persilja (fryst hade jag)1 msk chilisås100 g skalade grovt hackade räkorGör så härJa blanda bara ihop allt, super god sås blev det