Tillsammans med några tomater som sjöng på sista versen, en purjolök som stämde in i sången, riven ost och dill från frysen blev det en smarrig röra att fylla pajskaletmed
Klä en pajformmed smördegen. Servera pajen ljummen till en grönsallad och njut. Fyll pajskalet och grädda sedan 30-40 minuter tills pajen stelnat. 1 rulle smördeg eller egen pajdeg
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Jag har många recept på kalops, både norrländsk och skånsk variant och nån med lite annan twist. Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar
Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand. Smula ner jästen i en degbunke. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig
Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Pajbotten. Servera med grönsallad och avokado. Låt pajen svalna något. Häll blandningen i en pajform och grädda i ugnen i 7 minuter. Fyll pajskalet och ställ i ugnen i 30–40 minuter
Servera med sallad. en god ost o skinkpaj. Pajdeg. ca 3 pers räcker denna som jag gjorde till. 50 g smör1 msk vatten1 nypa saltMjöl till en jämn okladdig dej
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.