Smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och timjan. Koka upp och mixa soppan men inte helt slät, det är gott med lite bitar av svampen kvar
Smaka av med salt och peppar. Vid servering, strö över timjan. 300 g kantareller33 schalottenlökar 1-2 vitlöksklyftor1002 msk smö½ dl vitt vin6 3 dl grönsaksbuljong3 dl hönsbuljong22 dl vispgräddetimjan salt och peppar2 msk smörSkala och finhacka lök och vitlök
Tillsätt mjölken och grädden och låt soppan koka upp, ta av den från värmen och mixa den slät, är du inte nöjd med tjockleken så späd med mer mjölk, blir den för tunn så koka hellre ned den lite än att reda av den
Vid servering strös hasselnötshacket, timjan och persilja över soppan. Späd med buljong och grädde. Smaksätt sen med soja, citron, salt, peppar och vin
Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om
Garnera varje sopptallrik med rostade frön, baconströssel och en liten kvist timjan. Bryn dem i lite smör i en stekpanna så att vätskan går ur dem, och tillsätt sedan hackad schalottenlök och pressad vitlöksklyfta, ihop med en rejäl klick smör
Kantarellsoppa. Toppen med lite finriven ost vid servering och ev grönt pynt som timjan eller oregano. Smörstekta gula kantareller som rörs ihop med vispgrädde och riven ost
Jag tog helt enkelt mitt eget recept på kantarellsoppa och anpassade efter andra svampsmaker. Inför serveringen smörsteks champinjonerna tillsammans medtimjan