Blanda bara hjortronsyltmed créme fraiche, salt och peppra så vips är såsen klar. Till detta är det supergott med en kallhjortronssås som är superenkel att göra
Jag körde på likadan sås som till fläskfilén, alltså kallhjotronsås. Man kan ha samma tillbehör och sås, kan inte bli mycket bättre än detta om ni frågar mig
Enkel kallsås till fisk. Till detta gjorde vi klyftpotatis garnerat med vitlökssmör, och serverade med ärtor, kokt broccoli och en sås som rördes ihop på det som fanns i den lokala lilla affären - crème fraiche, färskost med gräslök, färsk salladslök och vitlök (riktigt gott faktiskt, man kan också ta rom och crème fraiche till en enkel fisksås)
Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen. En liten paus innan det var dags för lammrostbiff medportvinssås, ostig potatiskaka och bakad vitkål (egentligen ville jag haft den lite mjällare spetskålen men man kan inte få allt här i livet, det har mamma sagt
Prinskorven är knappast särskilt festlig, Janssons frestelse är rätt tråkig (och Flora har väldigt svårt för burkfisk), och ris-a-la-malta är inget mer än kall risgrynsgröt med grädde och apelsiner
Rör ihop crème fraiche medhjortronsylt och smaka av med salt och peppar. Vi introducerade denna enkla sås ihop med lillebrors varmrökta lax till familjen och det var misstänksamma blickar och miner när den rördes ihop
Vispa samman äggen med grädde och mjölk. Lägg den kallt ca 30 minuter. Sätt en aluminiumfolieremsa runt kanten och låt pajskalet vila kallt ca 15 minuter. Häll såsen över och gratinera i 10 minuter. 1-2 msk kallt vatten. 1 dl hjortronsylt
Till den varmrökta laxen brukar vi alltid ha en kallhjortronsås som är så otroligt god. Vi köpte med oss både varmrökt lax och och en hjortronsylt från Mårbacka Julmarknad förra helgen och fick till en riktig god middag av det i söndags