Sill & Lax På första delen av julbordet är det mesta hämtat från havet, med lax och sill. Sivs löksill (hade varit lagom att göra dubbel sats) Brantevikssill (hade varit lagom att göra på 0,5 kg sill, inte 1,5 kg som vi gjorde. ) ) Husetsinlagdasill (gjorde på 2 burkar vilket räckte bra till julafton + en liten burk till mellandagarna) senapssill (köpte en burk färdig sill vilken INGEN ens rörde. jordgubbsröra Skriv ut receptet med eller utan bilder, klicka här (Print Friendly) 0,5 kg sill
På buffén finns allt från de klassiska björnköttbullarna, älgstek, kåtarökt fjällröding, souvasbakad lax, husetsinlagdasill med lingon, underbara julsallader, ostbricka till en magisk dessertbuffé
-) Maten var lika god som förra gången och husets röda vin, ungerskt, var förvånandsvärt gott. Jag beställde samma huvud- och efterrätt som förra gången men den här gången valde jag inlagd sill till förrätt med en underbar sås
Den godaste glöggen, lagrad sedan 2008 Pepparkakor Blå Castello, en ljuvligt god och krämig blåmögelost Sill & co Inlagd sill på traditionellt vis Senapssill, som vi köper Citronsill Kalles kaviarsill, Kaviarmatjes Ansjovis Gravad lax, inte köpt Gravlaxsås, traditionell Rökt lax som vi köper Höjdéns kalla höjdarsås Smått & Gott Teriyakiströmming Rödbets- & gorgonzolapaté, ett måste varje år Dansk leverpastej som vi köper Patésåsröra från Agde Eriks patéröra på rödkål Rökt korv som vi köper Julskinka Rödbetssallad som vi köper Ättiksgurka Rödbetor Senap Julknäckebröd som vi köper Vörtbröd som vi köper Julost, Edamer Blå Castello Varmt & Gott Janssons frestelse med jordärtskocka Eriks rödkål till jul Hemgjord julkorv Kålrötter, morrötter och palsternackor, kokta i skinklagen Brysselkål Köttbullar med julsmak Prinskorv Kokt potatis Dryck OP och andra inköpta snapsar Eget kryddat citronmeliss Egen kryddad Midsommarblandning, lika god till jul Öl och julmust Mycket mat, trots allt
Vår påsklunch bestod av prinskorvar, köttbullar, potatis, ägghalvor med majonäs och röd caviar, rökt lax med hovmästarsås och så förstås sill i olika smaker
Bättre med ägg och inlagd sill. 2016 ska bli ett förändringens år, hade jag tänkt. Jag ska inte "rensa skafferiet", dra på löparskorna osv på direkten utan långsamt svänga Finlandsfärjan