Husets inlagda sill recept

Husets inlagda sill

Löksillen är precis klar och årets nyhet “husetsinlagdasill” väntar på att att det ska bli julafton
Glad påsk!

Glad påsk!

 Här blev det dock ingen traditionell påskmat med inlagd sill, kokt potatis, köttbullar och helgskinka

Julbord 2010

Sill & Lax På första delen av julbordet är det mesta hämtat från havet, med lax och sill. Sivs löksill (hade varit lagom att göra dubbel sats) Brantevikssill (hade varit lagom att göra på 0,5 kg sill, inte 1,5 kg som vi gjorde. ) ) Husetsinlagdasill (gjorde på 2 burkar vilket räckte bra till julafton + en liten burk till mellandagarna) senapssill (köpte en burk färdig sill vilken INGEN ens rörde. jordgubbsröra Skriv ut receptet med eller utan bilder, klicka här (Print Friendly) 0,5 kg sill

GLAD PÅSK!

Sillarna. en vårgrön inlagd stömming och en variant på matjessill kom från Hötorgshallen. äntligen blåsippor på tomten, i tre kulörer

En liten jullista

Lax eller sill. Sill. Senapssill, skärgårdssill, inlagd sill - ja det mesta utom löksill faktiskt. Julgran 2013

Vårt julfirande 2015!

Jag hade gjort den inlagdasillen och en oströra som jag brukar. Hej. Jag hoppas att ni har haft en härlig julhelg

Tyrols vilda julbord

På buffén finns allt från de klassiska björnköttbullarna, älgstek, kåtarökt fjällröding, souvasbakad lax, husetsinlagdasill med lingon, underbara julsallader, ostbricka till en magisk dessertbuffé
Röstat och klart

Röstat och klart

-) Maten var lika god som förra gången och husets röda vin, ungerskt, var förvånandsvärt gott. Jag beställde samma huvud- och efterrätt som förra gången men den här gången valde jag inlagd sill till förrätt med en underbar sås
Söt-salt chokladgodis ca 20st

Söt-salt chokladgodis ca 20st

Kökskvarnen gick varm, sillalukten spreds, kokt julskinka osade, grötriset puttrade, mangeln manglade dukar och lakan på fullvarv

Vårt julbord 2014

Den godaste glöggen, lagrad sedan 2008 Pepparkakor Blå Castello, en ljuvligt god och krämig blåmögelost    Sill & co Inlagd sill på traditionellt vis Senapssill, som vi köper Citronsill Kalles kaviarsill, Kaviarmatjes Ansjovis  Gravad lax, inte köpt     Gravlaxsås, traditionell Rökt lax som vi köper Höjdéns kalla ”höjdarsås”    Smått & Gott Teriyakiströmming Rödbets- & gorgonzolapaté, ett måste varje år Dansk leverpastej som vi köper Patésåsröra från Agde  Eriks patéröra på rödkål Rökt korv som vi köper Julskinka   Rödbetssallad som vi köper  Ättiksgurka Rödbetor Senap Julknäckebröd som vi köper Vörtbröd som vi köper Julost, Edamer Blå Castello    Varmt & Gott Janssons frestelse med jordärtskocka Eriks rödkål till jul Hemgjord julkorv Kålrötter, morrötter och palsternackor, kokta i skinklagen Brysselkål Köttbullar med julsmak Prinskorv Kokt potatis     Dryck OP och andra inköpta snapsar Eget kryddat citronmeliss Egen kryddad Midsommarblandning, lika god till jul Öl och julmust  Mycket mat, trots allt

Fångad av fisk

Torskrygg, färdig vitvinssås, husets fisksoppa och två av de små knubbiga bröden bakade på råg, havre, filmjölk och honung

Härliga Påsk!

Vår påsklunch bestod av prinskorvar, köttbullar, potatis, ägghalvor med majonäs och röd caviar, rökt lax med hovmästarsås och så förstås sill i olika smaker

Slutord över det gångna året

Bättre med ägg och inlagd sill. 2016 ska bli ett förändringens år, hade jag tänkt. Jag ska inte "rensa skafferiet", dra på löparskorna osv på direkten utan långsamt svänga Finlandsfärjan