Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter. Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg
En kollega tipsade om de här fantastiska kexen. De är helt förföriska och vi kan inte sluta äta dem. De passar bra som ostkex eller snacks, de är salta och krispiga
Grädda i 200 grader i ca 10 minuter, men var uppmärksam - de bränns lätt och då blir de beska. Ostchips är riktigt bra när man bestämt sig för att prova LCHF eller strama till sin LCHF, men vet att man kommer att behöva lite krispiga snacks ibland
Foto. Åsa Engman, bilden är lånad från Dagens muffins Normalstora formar 150 g margarin eller smör 1½ dl socker 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 50-100 g hackad blockchoklad Sätt på ugnen, 200°C
Ställ ut ca 20 småbrödsformar på en plåt, det är de som är mindre än en muffinsform men större än en knäckform. Forma till ca 20 bollar och lägg dem i formarna. Grädda dem gyllene ca 12-14 minuter
Baka ut degen till ca 40 bullar. Låt jäsa ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg, som är rumstemspererat och grädda i 150 grader i mitten av ugnen i ca 25 min
Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min. Blanda färdig marsankräm/vaniljkräm enligt förpackningen, ca 2 dl går det åt. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. ca 2 dl marsankräm/vaniljkräm (blanda enligt förpackningen)
1,1 kg köttfärs800 g hackad gul lök3-4 vitlöksklyftorca 1-2 tsk spiskummin eller efter smak3 msk tomatpuré3½ köttbuljongtärningarSvartpeppar2 tsk Paprikapulverlite cayennepepparTyp 1,7 dl vattenca 175 g gröna oliver utan vätska1½ dl russin6 äggMaizenaredning. 400 g rumstempererat smörca 16 ½ dl mjöl el 1110 gram2 tsk salt4 dl kokande vatten. Häll på ca 2 dl vatten och låt småkoka kanske 40 min. Häll på ca 2 msk maizenaredning och rör om och låt koka någon minut till. Kavla ut degen ca 2-2,5 mm tjock. Ta ut rundlar på ca 13 cm i diameter. Pensla dem med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca tjugo minuter eller tills pirogerna fått en fin färg. 1,1 kg köttfärs800 g hackad gul lök3-4 vitlöksklyftorca 1-2 tsk spiskummin eller efter smak3 msk tomatpuré3½ köttbuljongtärningarSvartpeppar2 tsk Paprikapulverlite cayennepepparTyp 1,7 dl vattenca 175 g gröna oliver utan vätska1½ dl russin6 äggMaizenaredning. 400 g rumstempererat smörca 16 ½ dl mjöl el 1110 gram2 tsk salt4 dl kokande vatten. Häll på ca 2 dl vatten och låt småkoka kanske 40 min. Häll på ca 2 msk maizenaredning och rör om och låt koka någon minut till. Kavla ut degen ca 2-2,5 mm tjock. Ta ut rundlar på ca 13 cm i diameter. Pensla dem med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca tjugo minuter eller tills pirogerna fått en fin färg. ca 1-2 tsk spiskummin eller efter smak. ca 16 ½ dl mjöl el 1110 gram. ca 1-2 tsk spiskummin eller efter smak. ca 16 ½ dl mjöl el 1110 gram
Grädda i 150 graders ugnsvärme, strax nedanför mitten, ca 25 –30 minuter. I höstas utlyste tidningen Land - som för övrigt är en både innehållsrik och matnyttig tidning inte bara för "lantisar" - en tävling om bästa småkakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.