Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller
För lite snabbare ursaltning, spola sillen under kallt vatten i några timmar, blanda om då och då. Blanda allt till lagen, rör då och då tills sockret löst sig
Häll på lagen och sätt på lock. De skainte ha skador. Diska och rengör burkarna noga. Låt dem rinna av. Ställ dem i kyl eller sval och efter en vecka kan du smaka på dem
Skiva kycklingfileerna till tunna skivor på längden. Jag delade varje filé på tre. Kycklingrulader. Lägg upp dem tunna skivorna på rad, salta och peppra dem en aning och bred påfärskostblandningenpå varje skiva
Bröden skall vara riktig tunna. Midsommarafton närmar sig med stormsteg och jag har tillsammans med Klädesholmen Sill (läs mer här) tagit fram två recept påmatjessill som passar finfint till midsommarbuffén
Om det var den torkade frukten och vitlöksmöret som gjorde kycklingen så saftig och god, eller om det berodde på att jag kostade på mig en majskyckling den här gången, vet jag inte
Får du inte till en bra stekgrad påkycklingen så spelar det ingen roll hur mycket du fläskarpå med tillbehör och garnering, då är rätten helt enkelt förstörd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.