Salta och peppra gösen på båda sidorna. Lägg upp gösen och toppa med den sauterade sparrisen. gösfilé. Halstra båda sidorna i olja och smör i het panna
Halstradgös. Fjälla och filéa gösen och dela upp den i bitar. 1 fjällad och urtagen gös á 2,5 kg. 1 fjällad och urtagen gös á 2,5 kg 6 stora bakpotatisar 3 dl grädde 200 g färsk spenat 300 g gula kantareller 3 schalottenlökar 3 klyftor vitlök 2 dl Champagnevinäger 0,5 flaska torr champagne 400 g osaltat smör 1 knippe backtimjan 2 lagerblad 1 knippe gräslök 3 dl hönsbuljong
bitar miljöcertifierad Hjälmargös à 140 g. Puré på morot. Skär morötterna i mindre bitar. Vakuumförpacka morot, vitlök, koriander, kycklingfond, apelsin och timjan
Salta gösen och halstra den i het panna och med skinnsidan neråt, sänk värmen och stek ca 3 min på varje sida. 600 g gösfilé med skinnet kvar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g gösfilé med skinnet kvar 1 tsk salt Sås
Fjälla gösen och lägg några snitt i skinnet. gös, 600-800 g. Låt några kvistar timjan steka med och avsluta med en klick kallt smör när gösen kommit upp till 42-46°. Servera gösen med de 3 sorters kålanrättningarna, strö mjölk och hasselnötssmulor över spetskålen
GösenStrax innan servering. Gösen6 st portionsbitar av gös (ca 200g/st) smör salt nymalen svartpepparRotselleriterrin800 g rotselleri2 dl grädde2 st ägg100 g färskost4 dl riven ost1 st vitlöksklyfta0,5 msk salvia1 tsk salt nymalen svartpepparGrönkålspesto100 g grönkål0,5 dl solrosfrön0,5 dl mandel100 g västerbottenost1 st vitlöksklyfta0,5 st citron rivet skal1 dl kallpressad rapsoljaPicklad rödlök2 st rödlökar2 msk ättika 24%2 msk valfri sötning exempelvis xylitol eller sötströ1 dl vatten. Gösen6 st portionsbitar av gös (ca 200g/st) smör salt nymalen svartpepparRotselleriterrin800 g rotselleri2 dl grädde2 st ägg100 g färskost4 dl riven ost1 st vitlöksklyfta0,5 msk salvia1 tsk salt nymalen svartpepparGrönkålspesto100 g grönkål0,5 dl solrosfrön0,5 dl mandel100 g västerbottenost1 st vitlöksklyfta0,5 st citron rivet skal1 dl kallpressad rapsoljaPicklad rödlök2 st rödlökar2 msk ättika 24%2 msk valfri sötning exempelvis xylitol eller sötströ1 dl vatten. Krydda gösfiléerna och halstra dem helst i en het grillpanna 3-4 minuter per sida eller till en innertemperatur på ca 52°C