Gös är riktigt, riktigt gott ochmed både bacon och parmesan blir det en fantastisk rätt. När jag lagar fisk blir det ofta lax jag lagar men detta recept fick jag av en vän och det är gös som man tillagar
Häll i blomkåloch broccoli stöt sönder den med en potatisstöt låt det bli varmt. Smält smöret, ha i vetemjölet och späd med grädden och mjölken till en lämplig konsistens
Torskfilé, ugnsrostad blomkål toppad med riven parmesan och smörsås. På fisken hade vi en klick med blandning av philadelphia, pepparrotsost och persilja
Salta gösen på köttsidan och pensla den med olja på skinnsidan. Blanda alltsammans (tillsätt lite chili i taget och smaka av då styrkan varierar) med honung och koriander
Smält smöret och blanda det med saltet, paprikapulvret, gurkmejan, örterna och svartpepparn. Ta bort blasten från blomkålshuvudetoch skölj sedan av det
Strössla över hackad persilja och servera med kokt ris. Skölj blomkålenoch skär den till mindre träd. Skär även blasten till strimlor och stocken till mindre bitar och lägg dessa i botten av en ugnsform
Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och släng i blomkålenmed smör. Blanda runt, smaka av med salt och peppar (samt om du behöver ha i mer kryddor)
Blomkåloch broccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Man kan göra så otroligt mycket med det och här har du en variant som passar ypperligt istället för pommes eller annan ugnsstekt potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.