Grytbitar curry lök tomat recept

Indisk curry med naanbröd

Indisk curry med naanbröd

Värm en gryta, häll i hälften av olivoljan och fräs lök, vitlök och ingefära gyllengult. Tillsätt honung, chutney, limesaft, hackad chili, krossade tomater och vatten

LCHF curry med biff, kokos och spenat

Bryn i lite olja tillsammans med hackad lök, vitlök och röd currypasta. Lägg allt i en gryta och häll i krossade tomater och kokosmjölk

Indisk lammgryta med curry

Skär bort fett och senor från lammsteken och skär i grytbitar. Fräs lökblandning, smör, matolja, lammkött samt curryblandning i en stor kastrull
Indisk lammcurry

Indisk lammcurry

Skär köttet i grytbitar, stek i olja på hög värme, tills köttet får färg. Skala och hacka lökarna till strimlor, hacka tomat och chili
Smaskiga kycklinggrytan

Smaskiga kycklinggrytan

Skär kycklingen i "grytbitar" och bryn parallellt i en panna. Hacka lök och vitlök och bryn sakta i en stor gryta
Maries Köttgryta (Griskött)

Maries Köttgryta (Griskött)

Gul lök. Jordnötter, mandariner, gurka, tomater, sallad m. Vitlökar. 1 kg Grytbitar (helst griskött). 3 tsk Curry
Indisk middag

Indisk middag

Lägg i grytbitarna och blanda ihop. När curryn börjar koka tillsätt salt, sätt på locket på grytan och sätt in den i din förvärmda ugn
Matfrossa för ögonen

Matfrossa för ögonen

stekta grytbitar, färdig sötsur sås med grönsaker, fräs köttet låt puttra i hop. Kebab med köpta stora pitabröd från orientbutik, isbergssallad, skivad rödlök, stekta köttbitar kryddade med spiskummin, paprika, salt, peppar, lite oregano och lite curry
Biryani med irakisk sallad och tsatsiki | Recept från Köket.se

Biryani med irakisk sallad och tsatsiki | Recept från Köket.se

Skala och hacka löken. Stek lök, champinjoner och den tärnade potatisen. 0,5 msk curry. 300-400 g grytbitar av nöt. 2 gula lökar. 2 tomater. 1 rödlök. 0,5 klyfta vitlök, pressad. Biryanikryddor1 lagerblad 1 msk svartpeppar 1 msk kryddpeppar 1 msk kanel 0,5 msk nejlikor 0,5 msk kardemumma 0,5 msk kummin 1 tsk stark paprika 1 tsk gurkmeja 0,5 msk curry. Stekt kött300-400 g grytbitar av nöt olja, till stekning 3 stora potatisar 2 gula lökar 5 champinjoner Biryani-kryddblandning (utom kardemumma) 1 dl sötmandel, kokt 1 dl russin. Irakisk sallad1 romansallad 2 tomater 1 grön paprika 1 rödlök 3 selleristjälkar 1 dl bladpersilja, hackad 2 krm salt 0,5 dl citronsaft 3 tsk olivolja. Irakisk tsatsiki2 dl grekisk yoghurt 1 dl gurka, riven 0,5 klyfta vitlök, pressad 2 krm salt 2 tsk äppelcidervinäger 2 tsk torkade myntablad
Mot en bakgata i Bombay!

Mot en bakgata i Bombay!

Eftersom denna vecka har gått i curryns tecken, bestämde jag mig tidigt för att göra en Indisk curry med raita, pilaffris och de fruktade chapatibröden just den här veckan
Gulasch med hetta

Gulasch med hetta

Skär hörgreven i kuber, lite större bitar än tärningsstorlek (grytbitarna om de är för stora). Hacka löken fint och paprikan i bitar

Nötgryta med vita bönor

½ tsk curry. Skär köttet i mindre bitar samt tärna lök. en näve soltorkade tomater. Fräs lök med kött och kryddor och flytta till en stor gryta
Curryköttgryta

Curryköttgryta

Fräs sedan skivad lök i lite mer smör. Currysmaken passar riktigt bra till tomater, tycker jag. Tillsätt tomaterna och koka minst en timme till köttet är mört o gott

VINDALOO HET INDISK CURRY

Tillsätt vindaloo pasta, hackad lök, hela vitlökar, chili, koriander, riven ingefära och de hackade tomater