Indisk lammcurry
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6-8 portioner Lammcurry
  • 1 kg grytkött, lamm eller nöt (jag hade högrev)
  • 3 mellanstora lökar
  • 5 vitlöksklyftor 1 bit ingefära
  • 3 tomater 2-4 st chili (beroende hur het du vill ha grytan)
  • 1 burk kokosmjölk (går att utesluta)
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  •  
  • Kryddor
  • 1 kanelstång 3 kardemummakapslar 1,5 tsk senapsfrö
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk chilipulver eller paprikapulver
  • 1 msk korianderpulver
  • 1 msk garam masala
  • 3-4 msk finhackad koriander
  • 1 msk curryblad (färska eller torkade, går att uteslutas)
  • 2 buljongtärningar eller 2 msk salt
  • 1 msk socker
  •  
  • Tillbehör, Gurkraita
  • 1 gurka, ta bort kärnhuset och finhacka
  • 1 salladslök, finhackad (går att byta ut mot en pressad vitlöksklyfta)
  • 0,5 dl finhackad koriander eller mynta
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk kummin
  • 4 dl turkisk yoghurt
  •  
  • Gurkraita- gör såhär
  • Blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylen en stund innan servering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.