Smaken är såå krämig, chili ger hetta, smaskig curry och paprika som ger lite sötma. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Hetta upp en stekpanna, häll i resterande olivolja och bryn köttet runt om. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
Klicka även och currypasten och rör om. Jag tycker att indisk mat är väldigt spännande med sina starka smaker och idag försökte jag att återskapa en av mina favoriträtter hos den lilla pizzrian, nämligen "Kyckling Vindaloo"
Känns rätt avlägset med sommarsemester men vis av erfarenhet. Tillsätt vitlöken, curryn och. Har ni några tips på bästa maten, stranden eller sevärdheten
Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Det finns inte mycket som värmer bättre i vinterkylan än en indiskcurry. Cocos- laxcurryIngredienser. Grunden i en indiskcurry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Servera kyld till curryn. Stek de tunna bröden i en het och torr stekpanna på båda sidor. 1naturell yoghurt eller vegansk motsvarighet. 1varmt vatten, ca 50 graderIndisk gryta1. Chapati - ojäst indiskt bröd1
Hetta upp oljan, lägg i kanelstång, kardemumma och nejlika, därefter hackad lök och vitlök. Här kommer ytterligare ett vegetariskt/veganskt recept med Indiska smaker
2 tsk currypulver. 1 st Majskyckling 2 st gula lökar 2 st potatisar 2 st morötter 2 st röda äpplen, söta 4 st vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 msk ingefära, riven 5 st kardemummakärnor, hela 1 dl vatten 1 tsk garam masala 2 tsk currypulver salt och peppar, efter smak 1 dl mango chutney (hälften till grytan och hälften till servering) koriander, hackad
4 2 morötter 1 stor gul lök 1 vitlöksklyfta 200 g vitkål 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 3 msk olja 1 1/2 tsk curry 1 tsk kanel 400 g kycklingfärs 400 ml kokosmjölk 2 dl vatten 1 hönsbuljongtärning salt och peppar 1/2 lime Till servering ris eller nudlar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.