Väldigt gott till vilt, t. Sjud kantarellerna i lite vatten med salt under lock i ca. 1 literkantareller. Häll lagen över kantarellerna och låt koka i 5 min. 1 literkantareller
gula kantareller. renskav, fryst, vilt eller älg (à 240 g). 1. Skala och finhacka löken. Stek skavet i olja och 1/2 msk smör i en stekpanna tills det börjar få färg
Tillsätt därefter rikligt med viltkrydda, men smaka av så att det inte blir för beskt. Viltkrydda. 2-3 dl färsk svamp i bitar - kantareller och trattkantareller rekommenderas
500 g hjortkött eller annat vilt. 2 msk viltfond. 100 g förvällda kantareller. Bryn köttet och korven runt om, fräs lök och morötter glansigt i en gryta, lägg i kött, korv, vin, vatten, lagerblad, enbär och viltfond, låt koka i 1,5 timme. 500 g hjortkött eller annat vilt. 2 msk viltfond. 10 smålökar 100 g förvällda kantareller
Det smakar lite vilt kan man säga och passar nu vid den här tiden på året. Nu börjar det bli höst och vi fortsätter med recept på kantareller, idag fick det bli lite renskav som ingrediens i grytan
300 g kantareller. potatispuré 300 g kantareller brynt smör gröna ärter rårörda lingon. Blanda färsen, som ska vara riktigt kall, med äggulorna och tillsätt den iskalla grädden, lite i taget under omrörning