Portermarinerad höstgryta med kantareller
Taste by Louise
Taste by Louise
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 2 timmar + 1 dygns marinering
  • 3 dl portvin eller fylligt rött vin
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 2 morötter, skalade och grovhackade
  • 700 g viltkött, skuret i grytbitar (t.ex. vildsvin, älg, hjort, rådjur) (alt. grytbitar av nötkött)
  • 2 msk olja till stekning
  • 3 dl viltbuljong
  • 200 g kantareller, delade
  • 2 msk smör
  • 150 g ädelost, smulad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk svartvinbärsgelé (alt. ljus sirap)
  • maizena till redning
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 800 g potatis, nykokt till servering
  • ½ dl hackad persilja till garnering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.