Smaka av med lite lime, sriracha samt hoisinsås (en liten skvätt av varje kan vara lagom). Hela rätten hänger ju på att det är en god buljong, så jag ska göra en från grunden enligt en vietnamesisk tjej som lagar mat för Tasty (här finns originalreceptet på engelska), men såklart pillar jag lite på receptet när jag gör om det
- 2 msk hoisinsås. 2 msk hoisinsås. Igår gjorde jag och killen färska vårrullar med dipp till middag. Himla mysigt att pyssla ihop sina vårrullar tillsammans och leka med smaker tycker jag
Hoisinsås. En längre tid har jag grunnat på att försöka laga någon klassisk vietnamesisk rätt, jag har en svaghet för asiatisk mat och prövar gärna nya recept när jag kan
Eftersom vi skulle äta vår fläskfilé med en nudelsallad så passade Håkan på att testa ett recept på en vietnamesisk dippsås som han visste fanns i Lisas bok "Det godaste jag vet"
Men än så länge har det vietnamesiska köket klarat sig förhållandevis bra från den utnötande överexploateringen, och Restaurang Asien håller sig alltjämt till det sydöstra hörnet av världsdelen
Som avslutning beställer vi vietnamesiskt kaffe, en med och en utan is. Men sprutgrädde och smörstrippade kakor åsido, är det stilbrottet mot det vietnamesiska i det söta utbudet som stör mest
Det är en liten vietnamesisk restaurang belägen vid Odinsplatsen. Sällskapet får en liten tallrik bredvid med hoisinsås, thaibasilika, chili och lime som ska sätta ton på soppan
Marinera kycklingen i hoisinsås och sesamfrön. Tyckte att "Vietnamesisk sallad med hoisinkyckling" både lät och såg väldigt gott ut och bestämde mig för att laga detta - vilket jag inte ångrar
Det vi kan konstatera är i alla fall att vi tycker om hoisinsås. Hoisinkyckling (4 portioner)4 kycklingfiléer1 dl hoisinsås4 msk sesamfrönGör så här. Servera med ris och extra hoisinsås samt jordnötterVietnamesisk sallad1 advokado1 näve sugar snaps0,5 röd chili0,5 tsk sesamolja2 msk japansk sojaSkär i mindre bitar, skiva chilin tunt och blanda allt. 1 dl hoisinsås
Chilisås och hoisinsås till att doppa köttet i. Det jag väntat länge på ,men som kanske kommer snart, är genomslaget av det vietnamesiska köket i Sverige