Vi älskar vietnamesisk mat. Blanda 300 gr köttfärs eller fläskfärs med ½ msk vatten, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk potatismjöl eller maizena, ½ riven gul lök
Jag använde kycklingfärs till mina frikadeller men det går också fint med fläskfärs. Men, ibland när man blir sugen på något speciellt, som vietnamesisk nudelsoppa, då kan jag sakna att bo i stan
fläskfärs. Finhacka citrongräs, chili, salladslök och koriander. Kör hacket i en matberedare tillsammans med fläsk och nötfärs, fisksås, soja och en nypa svartpeppar
Alldeles särskilt vurmar jag för det vietnamesiska köket, åtminstone tror jag det. Dock är jag väldigt förtjust i vad jag tror är asiatisk mat, särskilt vietnamesisk
Vi bjöd på en vietnamesiskt rätt. vietnamesiska köttbullar Nem nuong med risnudelsallad och inlagda grönsaker, recepten fick jag från Michelle och Hung
125 g mald fläskfärs. 2 msk vietnamesisk fisksås. Mixa fläskfärsen, salladslöken, svampen, vitlöken, chiliflakesen och 0,5 msk fisksås till en jämn smet, smaka av med salt och peppar. 2 msk vietnamesisk fisksås