Vietnamesisk fläskfärs recept

Vietnamesisk rödkålssallad med fläskfärs och sesamfrön

Vietnamesisk rödkålssallad med fläskfärs och sesamfrön

1Färs1 msk olja (neutral) 500 g fläskfärs 2 msk soja (japansk) 1 msk fisksås 2 msk sesamfrön. Rödkålssallad250 g rödkål, strimlad 1 morot, strimlad 1 limefrukt, finrivet skal och saft 1 tsk strösocker 1 tsk salt
Vietnamesisk fläskfärs i salladsblad

Vietnamesisk fläskfärs i salladsblad

500 g fläskfärs 1 klyfta vitlök 3 msk fisksås 2 msk japansk soja 1 limefrukt, saft av 1 mild röd chilifrukt 2 salladslökar 1 hjärtbladsallad 1 kruka mynta 1 kruka koriander olivolja flingsalt svartpeppar, nymalen jasminris, kokt sweet chilisås limefrukt, till servering
Vietnamesisk kebab

Vietnamesisk kebab

fläskfärs. Finhacka citrongräs, chili, salladslök och koriander. Kör hacket i en matbere­dare tillsammans med fläsk­ och nötfärs, fisksås, soja och en nypa svartpeppar
Vietnamesisk soppa med dumpling

Vietnamesisk soppa med dumpling

Rör ihop fläskfärs, sojasås, fisksås, citrongräs och svartpeppar till en fast smet. 400 g fläskfärs. 400 g fläskfärs
En sorts nem - vietnamesiskt i Sjöstaden.

En sorts nem - vietnamesiskt i Sjöstaden.

Alldeles särskilt vurmar jag för det vietnamesiska köket, åtminstone tror jag det. Dock är jag väldigt förtjust i vad jag tror är asiatisk mat, särskilt vietnamesisk
Grillade vietnamesiska köttbullar

Grillade vietnamesiska köttbullar

Blanda ihop fläskfärs med fisksås, koriander, chili och lök. När vi bodde i Taiwan fanns det en Vietnamesisk restaurang vi ofta åt lunch på
Recept - Nem nuong och inlagda grönsaker

Recept - Nem nuong och inlagda grönsaker

Vi bjöd på en vietnamesiskt rätt. vietnamesiska köttbullar Nem nuong med risnudelsallad och inlagda grönsaker, recepten fick jag från Michelle och Hung
Bun cha

Bun cha

Vietnamesisk dippsås. Massera in marinaden i fläskfärsen och fläskkarrén var för sig och låt marinera, helst ett dygn i förväg

Soppa med fyllda savoykål (sup cai bap)

125 g mald fläskfärs. 2 msk vietnamesisk fisksås. Mixa fläskfärsen, salladslöken, svampen, vitlöken, chiliflakesen och 0,5 msk fisksås till en jämn smet, smaka av med salt och peppar. 2 msk vietnamesisk fisksås
Bun cha

Bun cha

Vietnamesisk dippsås. Massera in marinaden i fläskfärsen och fläskkarrén var för sig och låt marinera, helst ett dygn i förväg

HCMC: middag på Secret Garden 

Kanske har jag ätit min godaste vietnamesiska middag här. Räkor friterade med fläskfärs. På resande fot hcmc, Vietnam, vietnamesiskt

Vietnamesisk nudelsallad

Tillsätt fläskfärs och stek i ytterligare 5 minuter. 500 g fläskfärs. Skala och skär morötter och rättika i korta, tunna stavar