En sorts nem - vietnamesiskt i Sjöstaden.
Olmås Njutbar
Olmås Njutbar
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rejält asiatisk fisksås. Man fattar ju inte vad det står på den där flaskan.Nuoc Cham
  • 1 dl vatten
  • 1 dl fisksås
  • Saften av 1 lime 2 msk socker
  • 1 msk fint skivad chili
  • 1 msk fint skivad vitlök
  • Fyllning till en sorts nem, ungefär två dussin
  • 30 gram glasnudlar (vikt före tillagning)
  • 70 gram färska böngroddar
  • 70 gram skalade räkor
  • 1 stjälk salladslök
  • 100 gram valfri svamp (jag tog champinjoner, det var liksom det som bjöds i affären)
  • 3 msk finhackad färsk chili (så mycket du vill, styrkan varierar ju lite beroende på vilken sorts chili du har)
  • 1 ägg 300 gram fläskfärs
  • Saften av 1/2 lime 1 msk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • Svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.