Blanda vitlök, chili, jordnötsolja, soja, socker, fisksås och sesamolja i en stor burk med lock. Fräs i stekpanna med smör några minuter och smaka av med salt
4 3 dl ris t ex basmati 1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 350 g) 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 röd paprika 2 tsk sambal oelek 3 msk olja salt 2 ägg 2 burkar tonfisk i olja (à 185 g) 2 dl sweetchilisås Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Thai sweetchilisås 20 % rabatt ICA Asia 700 ml Mer info Ladda kupong
Koka riset. Rör om då och då. Riv chokladen och rör ned i grytan. Bryn färs, lök och 3 vitlöksklyftor i olja. Tillsätt tomatpure, spiskummin, oregano ochchilipulver, fräs i 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar, sambal oelek, 1 tsk socker och lite salt, småkoka under lock i 20 minuter. Blanda sedan ner paprikorna och bönorna i grytan, småkoka i 10 minuter. Blanda yoghurten med 1 pressad vitlöksklyfta och lite salt
Rör ner soja ochsweetchilisås i risetoch smaka av med salt och svartpeppar. Känner man inte för räkor fungerar maträtten visst att äta utan också och då blir den vegetariskmed för de som ändå äter ägg
Skall bara göra en sista tur i trädgården, det känns så frisktoch skönt när det har regnat. Nu är man mätt och belåten och kan sätta sig ner, kolla bloggar och instagram alltid kul att se vad andra pysslat med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.