Letade förgäves i kokböckerna efter ett bra recept på ostkex med vetekli. 2 dl vetekli. 2 dl vetekli. Det var bara att försöka göra ett eget recept, och det gick ju riktigt bra, här är det
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. 1 dl havre- eller vetekli (kan bytas ut mot havregryn). 1 dl havre- eller vetekli (kan bytas ut mot havregryn)
)Hälsobröd i långpanna1 paket jäst (gärna rött)4+3 dl vatten2 dl havregryn1 dl linfrö2 dl solroskärnor2 dl kruska- eller vete- eller havrekli (jag brukar ta vetekli)2 msk matbrödssirap3 msk raps- eller olivolja1 msk salt9-10 dl vetemjöl special eller dinkelmjöl (jag tog vetemjöl special)russin efter behag - om man villKoka upp 4 dl vatten
Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål. 1 dl vetekli. Rör i sirap, filmjölk och mjölk och blanda till en kladdig deg